Jaume Baucis

Han passat molt pocs dies d’ençà del traspàs d’en Jaume Baucis, molt colpits encara per la tristesa de la seva pèrdua, des de l’Associació Vilamagore Medieval volem fer-vos arribar aquest escrit de reconeixement i perquè els qui no heu tingut la sort de coneixe’l, pugueu comprendre la grandesa de la seva persona i la seva vinculació amb la nostra festa.
En Jaume deixa una forta empremta en el Vilamagore medieval perquè n’ha estat una figura fonamental i per les seves múltiples aportacions. Present des dels inicis, va ser el primer president de l’associació. Actor i director de gran renom, per les seves destacades interpretacions amb la companyia “La Cubana”, va participar activament durant els primers anys del Vilamagore quan l’espectacle “Els Feyts” n’era l’eix central. Sempre vinculat a la nostra festa, anys després, va fer la dramatúrgia homònima del llibre “Confidències d’una reina” de Teresa Sagrera, que des de fa temps és la història vertebradora de la festa. Persona fidel i generosa, sabent-se malalt, va treballar fins als últims moments per adaptar noves escenes de la novel·la per fer una segona part teatral de l’espectacle, “Passió d’una reina”, amb el desig de poder veure com es feia realitat. Va escriure el guió i va participar en el càsting d’enguany amb molta il·lusió.
Amb tota la passió que ell posava en la feina, ens va demanar, que tant si ho podia veure, com si no, ens conjuréssim per fer-ho possible enguany. Tant la Regidoria de Cultura de l’ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, com la Junta de l’Associació Vilamagore Medieval, vàrem entomar des de l’inici aquest compromís. Un compromís que portarem a terme en aquesta edició del Vilamagore, gràcies al fet que en Jaume no va parar fins a deixar tot el material necessari enllestit perquè es pogués realitzar.
Volem que aquest espectacle, “Passió d’una reina”, sigui el nostre petit homenatge a una persona tan transcendent per al Vilamagore i per a tots nosaltres. I estem convençuts que, d’alguna manera, el continuarem sentint ben a prop.
Moltes gràcies per tot, Jaume, amic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Associació Vilamagore Medieval.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a SiteGround (https://www.siteground.es/privacidad.htm) que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.