Tallers 2023 – Vilamagore Medieval

 

ANIMACIÓ

Tallerista: Isaac Morera. Com a actor té una àmplia experiència.   Darrerament en l’espectacle de la cia. LaPerla29, Hamlet Aribau (dir. Oriol Broggi). Actualment és membre estable de les companyies: Lo Sacaire del Llobregat, Ooff cia, i InTrobaVeritas. Actua arreu en els respectius espectacles, que s’expressen en diferents llenguatges teatrals (de carrer, text, gestualcorporal, musical, etc…), tan a nivell estatal com internacional. És professor de teatre a l’Escola de Teatre Tracart. Amb anterioritat ha estat professor en tallers per al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i per a les Escoles d’Estiu de Cultura Popular. Generalitat de Catalunya), entre d’altres…

Objectiu: Formar en llenguatge de teatre de carrer, crear els personatges i temàtiques per a que els voluntaris puguin representar-ho durant el Vilamagore medieval. Dotar d’eines teatrals als voluntaris per al millor desenvolupament de la història a representar. Creació cooperativa. Adquirir tècniques bàsiques l’escolta, captar l’atenció, consciència de tempo, tenir iniciativa, interacció amb el públic. L’assaig com a eina consistent del treball proposat.

Segment d’edat: A partir de 16 anys. Menors d’aquesta edat admesos si també s’inscriu i participa el pare/mare/tutor de l’interessat/da.

Dies de taller: Divendres de 18 a 20h : 8, 15, 29 de setembre, 6, 13, 20 i 27 d’octubre.

Espai: Pi Novell.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

 


BÈLIT


Tallerista: Daniel Fernandez Cots.  Amb una dilatada experiència en aquest joc antiquíssim, juntament amb els seus companys ha actuat en les darreres edicions del Vilamagore. Alguns d’ells fills d’antics jugadors, han recuperat aquest joc històric que ja es feia dins del Vilamagore en els seus inicis.

Objectiu: Aprendre i practicar aquest joc, que es representarà durant el Vilamagore medieval. Regles de joc, elements físics que hi intervenen, l’astúcia, la motricitat, la pràctica.

Segment d’edat: A partir de 18 anys. No patir malalties cardiorespiratòries, ni lesions articulars/òssies. A partir de 16 anys amb declaració d’assumpció de responsabilitat signat per mare/pare/tutor.

Dies de taller: Diumenges de 11h a 13h : 3, 10, 17 i 24 de setembre, 1, 8, 15, 22 i 29 d’octubre.

Espai: Camp dels cavalls.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

CARACTERITZACIÓ

 

Objectiu: Formar un equip per a la caracterització de voluntaris el cap de setmana del Vilamagore medieval. Tècniques bàsiques de maquillatge, les ombres, maquillatge per a personatges de fantasia medieval, ressaltar volums i depressions i adherir nafres per a caracteritzar cavallers, dames, bruixes, leprosos, nimfes, fades, guerrers i qualsevol altre personatge!

Segment d’edat: De 16 a 99 anys. Adreçat exclusivament per aquells/es que desitgin caracteritzar als voluntaris per al Vilamagore.

Dies de taller: Diumeges de 10h a 12h : 8, 15, 22 i 29 d’octubre.

 

Espai: Pi Novell.

Formulari d’inscripció: Aquí . Et pots inscriure en tot moment al llarg d’aquest document. Si vols inscriure’t a més d’una àrea, espera a llegir totes les propostes de les àrees i les seves incompatibilitats.

CORAL

Tallerista: Jordi Radigales. Ha estat cantaire de l’Orfeó Català 1986-1992, ha fet un Màster de Direcció Coral amb Conxita Garcia 1995. Ha estat Director de l’Orfeó L’Eco de Catalunya 1994-1999, Director de la Coral Sant Andreu 1999-2001 i Codirector de la Coral Clúster 2008-2010. Des del 2017 és el Director de la Coral Vilamagore.

Objectiu: Preparar vocalment els voluntaris per a cantar el repertori preparat durant el Vilamagore medieval. Tècnica vocal en grup i individual. Consolidació del repertori actual. Introducció de noves peces al repertori. Expressió del cant, teatralització i moviment

Segment d’edat: Recomanable a partir de 18 anys. A partir de 16 anys a criteri del director. Un cop es constitueixin els grups el director de la coral resoldrà cas per cas el més adient (si mantenir el voluntari al segment d’adults o, si hi ha quòrum, crear una divisió de joves).

Dies de taller: Dimecres de 20h a 21h30 (excepte dijous 2 de novembre): 14, 21 i 28 de Juny, 5, 12, 19 i 26 de Juliol, 13, 20 i 27 de Setembre, 4, 11, 18 i 25 de Octubre i 2 de Novembre.

Espai: Pi Novell.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.


DANSES

Tallerista: Míriam Rodríguez. Dansaire experimentada del grup de danses del Vilamagore. Llarga trajectòria com a dansaire de danses medievals i participació en forces edicions del Vilamagore medieval.

Objectiu: Ensenyar el repertori de danses medievals que els voluntaris ballaran durant el Vilamagore medieval. Treball tècnic dels punts de dansa i treball d’oïda musical, a través del gaudi i de passar-s’ho bé ballant. Assajar el repertori de danses medievals après.

Segment d’edat: 11 a 99 anys.

Dies de taller: Diumenges de 18h a 19h30 : 17 i 24 de setembre, 1, 8, 15 i 22 d’octubre.

 

Espai: Exterior Pi Novell.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

DANSES INFANTIL

Tallerista: Susanna Saiz. Dansaire experimentada del grup de danses del Vilamagore. Llarga molta trajectòria com a dansaire de danses medievals i participació en forces edicions del Vilamagore medieval.

Objectiu: Ensenyar el repertori de danses medievals que els voluntaris ballaran durant el Vilamagore medieval. Treball tècnic dels punts de dansa i treball d’oïda musical, a través del gaudi i de passar-s’ho bé ballant. Assajar el repertori de danses medievals après.

Segment d’edat: 6 a 10 anys.

Dies de taller: Diumenges de 18h a 19h : 17 i 24 de setembre, 1, 8, 15 i 22 d’octubre

Espai: Exterior Pi Novell.

Formulari d’inscripció:  Aquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

DANSES ORIENTALS

Tallerista: Marta Álvarez. Mestra de danses amb participació com a tallerista i ballarina de danses orientals a fires medievals com la de Terra de Trobadors (Castelló d’Empúries) o la de Calafell. Participació com a ballarina de danses orientals amb la companyia Xarop de Canya amb l’espectacle “Camells”.

Objectiu: Ensenyar moviments i passos de danses orientals i muntar coreografies que els voluntaris ballaran durant el Vilamagore medieval. Treball tècnic dels punts de dansa i treball d’oïda musical, a través del gaudi i de passar-s’ho bé ballant. Assajar el repertori de danses orientals après.

Segment d’edat: 15 a 99 anys.

Dies de taller: Dimecres de 18.30h a 20h : 20 i 27 de setembre, 4, 11, 18 i 25 d’octubre

Espai: Pi Novell.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

ESPASES

Tallerista: Isaac Morera. Format en esgrima teatral a l’Institut del Teatre, és grau shodan (1r dan) de karate tradicional i té una àmplia formació en llenguatge corporal. Ha desenvolupat tota una tècnica d’esgrima/combat, basada en la teatralitat. Actualment i d’aquesta manera ha estat el Mestre d’Armes i responsable de les coreografies d’esgrima/combat teatral de diversos muntatges d’èxit de l’escena actual:  Hamlet  Aribau , Cyrano de Bergerac, L’Orfe del clan dels Zhao d’Oriol Broggi, Julieta & Romeo, de Marc Martínez, El Caballero de Olmedo, El Rei Lear de Lluís Pasqual, etc…

Objectiu: Ensenyar una coreografia de combat teatral i medieval per a representar-la durant el Vilamagore medieval. Tècniques bàsiques de combat medieval i teatral, el «discurs» de combat, la iniciativa de l’atac, la reacció del defensor, el treball en parella i en grup, concepció del tempo d’execució, consciència de la mirada del públic.

Segment d’edat: 18 a 99 anys. Excepcionalment admesos voluntaris de 15, 16 i 17 anys si pare/mare/tutor s’inscriu i participa juntament amb l’interessat/da. No cal formació prèvia però sí un mínim de condicions físiques, no patir malalties respiratòries o cardiovasculars i no tenir lesions articulars o musculars cròniques que limitin l’entrenament en una activitat física.

Dies de taller: Diumenges de 10h a 12h : 18 i 25 de juny, 9 i 16 de juliol, 10 i 17 de setembre, 1,8,15 i 22 d’octubre.

Espai: La Fàbrica / Camp dels cavalls.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.


ESPASES INFANTIL i JUVENIL

Tallerista: Agustí Pascual. Experimentat participant de l’àrea d’espases adults, amb un ampli trajecte com a alumne dels cursos de combat medieval i teatral adults i en la participació a les batalles del Vilamagore. S’ha encarregat amb èxit del taller d’espases infantil en les darreres edicions.

Objectiu: Introduir als inscrits de manera divertida, en el món del combat teatral i medieval. Crear i mantenir una pedrera que pugui fer el salt a l’àrea d’espases adults a partir dels 15 anys. Introduir exhibicions d’aquest taller durant el Vilamagore medieval. Introducció tècnica a través dels instruments que utilitzaran (espases de foam i de fusta). Participació en la batalla i en l’exercici d’instrucció de l’àrea d’Espases. Desenvolupament motriu, la guàrdia, les accions ofensives i defensives, el desplaçament.

Segment d’edat: 6 a 10 anys i 11 a 14 anys.

Dies de taller: 6, 13, 20 i 27 d’octubre.

Horari: Divendres 17h a 18h de 6 a 10 anys. 18h a 19h de 11 a 14 anys

Espai: Can Llobera.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.


LOGÍSTICA PRODUCCIÓ PRÈVIA

Cooordinador: Paco Pérez.

Vine a l’area de Logística preproducció amb els seus experimentats components des de fa anys. Els seus coneixements provenen dels seus àmbits professionals, juntament amb la seva experiència a l’àrea de logística del Vilamagore.

Objectiu: Ampliar i consolidar l’equip de logística durant el període de producció prèvia del Vilamagore. Bona feina i molt bon ambient garantits! Ensenyament de les tècniques bàsiques relatives a la construcció d’elements d’atrezzo i decorats que es faran servir al Vilamagore. Donar continuïtat a les tècniques apreses a través dels elements constructius necessaris pel Vilamagore. És molt recomanable portar guants de treball.

Segment d’edat: De 18 a 99 anys.

Dies de taller:  18, 25 de juny, 2, 9, 16, 23, 30 de juliol, 17, 24 de setembre, 1, 8, 15, 22 i 29 d’octubre.

Horari: Diumenges de 10h a 12h.

Espai: Antic Sindicat.

Formulari d’inscripció: Aquí . Et pots inscriure en tot moment al llarg d’aquest document. Si vols inscriure’t a més d’una àrea, espera a llegir totes les propostes de les àrees i les seves incompatibilitats.


LOGÍSTICA DURANT EL VILAMAGORE

Cooordinador: Paco Pérez.

Vine a l’àrea de Logística durant el Vilamagore amb els seus experimentats components des de fa anys. Els seus coneixements provenen dels seus àmbits professionals, juntament amb la seva experiència a l’àrea de logística del Vilamagore.

Objectiu: Procés  de muntatge de tot el necessari, a nivell d’atrezzo i decorats, durant el Vilamagore. Bona feina i molt bon ambient garantits!

Segment d’edat: De 18 a 99 anys.

Dies: 3, 4 i 5 de novembre.

Espai: Recinte Vilamagore medieval.

Formulari d’inscripció: Aquí . Et pots inscriure en tot moment al llarg d’aquest document. Si vols inscriure’t a més d’una àrea, espera a llegir totes les propostes de les àrees i les seves incompatibilitats.


MENJADOR DE VOLUNTARIS

Sigues voluntari/ària de l’àrea de Menjador de Voluntaris. L’espai on tots els participants al Vilamagore medieval dinen per refer forces. Participa amb un equip cooperatiu per preparar i servir el dinar als voluntaris, que vindran en torns concertats. No et traurà molt de temps i l’ajut que faràs a tots els voluntaris serà inestimable. Creació d’un sistema de torns intern per fer més lleuger aquest voluntariat.

Segment d’edat: 18 a 99 anys.

Dies: 4 i 5 de novembre.

Espai: La Fàbrica.

Formulari d’inscripció: Aquí . Et pots inscriure en tot moment al llarg d’aquest document. Si vols inscriure’t a més d’una àrea, espera a llegir totes les propostes de les àrees i les seves incompatibilitats.

TAVERNA

Participa amb l’experimentat equip de Taverna que, des de fa anys prepara les millors begudes i menges, durant el Vilamagore, per als nostres visitants.

Objectiu: Consolidar un bon equip que treballi cooperativament per al millor funcionament de la Taverna del Vilamagore. Creació d’un sistema de torns intern per a fer més lleuger aquest voluntariat.

Segment d’edat: 18 a 99 anys.

Dies: 4 i 5 de novembre.

Espai: Recinte Vilamagore medieval.

Formulari d’inscripció: Aquí . Et pots inscriure en tot moment al llarg d’aquest document. Si vols inscriure’t a més d’una àrea, espera a llegir totes les propostes de les àrees i les seves incompatibilitats.

TEATRE

Per participar en aquesta àrea, cal haver passat el càsting obert a tots els voluntaris que es va organitzar i, per tant, haver estat seleccionat per formar part del repartiment.

Continuem amb la posada en escena de la dramatúrgia d’en Jaume Baucis i dirigida per Judit Lucchetti: Passió d’una reina– és una «segona part» de l’espectacle que s’ha fet fins ara: Confidències d’una reina (autora Teresa Sagrera).

TEATRE INFANTIL i JUVENIL

Tallerista: Elena Codó. Llicenciada en Art Dramàtic, especialitat d’interpretació, a l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de l’any 2002, que porta rodant espectacles amb la meva companyia En Clau de Clown dedicada al teatre per infants. Fa de rondallaire per escoles i biblioteques des del 2005. També ha portat grups de teatre per extraescolars amb infants i joves des del 2006.

Objectiu: Representar un nou espectacle de l’àrea de Teatre infantil durant el Vilamagore medieval a través d’un treball cooperatiu i de transmissió de valors, on el joc i la teatralització en seran els vehicles. Treball cooperatiu en el procés creatiu (personatges, elements que apareixen en escena, elements escenogràfics). El joc i la teatralització com a eixos en els que treballaran valors com el respecte, l’escolta, l’empatia i la solidaritat. Treball de personatges. Assaig de l’espectacle. La representació en públic.

Segment d’edat: 7 a 14 anys.

 Dies de taller  i horaris : Divendres 14, 21 de juliol de 17.30h a 19h. Setembre: Dissabtes 2, 9, 23, 30 de 10h a 11.30h. Octubre: Diumenges 8, 15, 22, 29 de 10h a 11.30h. Novembre: Dijous 2 i divendres 3 de 17.30h a 19h.

Espai: La Fàbrica.

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

TIMBALS

Tallerista: Alberto Espinosa Iglesias. Amb una àmplia experiència com a percussionista a grups de música tradicional i foc. 10 anys a la Banda de Trompetes i tambors Colonia Egabrense de Santa Coloma de Gramenet, 9 anys professor de la Banda de Trompetes i tambors de Llinars del Vallès, 5 anys professor al grup Batukem de Llinars, component del Duo Almadrum, del grup de batucada L’operkal i dels tabals L’infern dels Frades de Santa María de Palautordera i professor del projecte de grup de batucada Vilabatuk de Sant Pere de Vilamajor. 

Objectiu: Aprendre les tècniques bàsiques de la percussió tradicional, per a tocar en grup durant el Vilamagore medieval. Tocs de timbals greus, mitjos i caixa. Aprendre el repertori a tocar durant el Vilamagore medieval.

Segment d’edat: De 12 a 99 anys.

Dies de taller: Dimarts: 5, 12, 19, 26 de setembre, de 19h a 20h i 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 20h a 21h.

Espai: Can Llobera.

Formulari d’inscripció: Aquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

TIMBALS INFANTIL

Talleristes: Fede Escudé. Alumne avançat del taller de timbals adults. La seva experiència en les darreres edicions del Vilamagore l’avalen per tal de poder ensenyar als més joves els tocs bàsics per poder estrenar-se al Vilamagore medieval.

Objectiu: Aprendre les tècniques bàsiques de la percussió tradicional, per a tocar en grup durant el Vilamagore medieval. Tocs de timbals bàsics orientats a construir un ritme constant. Aprendre el repertori a tocar durant el Vilamagore medieval.

Segment d’edat: De 7 a 11 anys.

Dies de taller: 5,12,19 i 26 de setembre de 19 a 20h i 3,10,17,24 i 31 d’octubre de 20 a 21h.

Espai: Can Llobera.

Formulari d’inscripció: Aquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.

VESTUARI


Participa amb l’experimentat equip de vestuari que, des de fa anys confecciona i organitza els vestits que portaran els voluntaris de les diferents àrees, durant el Vilamagore.

Objectiu: Mitjançant tècniques bàsiques relatives a la confecció i retocs, anar elaborant del vestuari medieval que es faran servir al Vilamagore. Ampliar i consolidar l’equip de l’àrea de costura durant el període de producció del Vilamagore.

Segment d’edat: 18 a 99 anys.

Dies: Dilluns i Dimarts de 17.30h a 19.30h: juny, juliol, setembre i octubre. 

Espai: Antiga Farmàcia (enfront de Can Pau)

Formulari d’inscripcióAquesta àrea ja ha estat completada. De moment no podem acceptar més inscripcions. Us heu d’apuntar a un altre area.