Tallers 2021 – Vilamagore Medieval

L’any 2020 y principis del 2021 han sigut molt durs, però ja comencem a veure la llum al final del tunel y aquest any sí o sí farem del Vilamagore Medieval. Però per arribar a les dates, com sempre fem els tallers i enguany ens em engrescat i hi han molts més tallers que desitjem us agradin, a continuació podeu trobar tota la informació de tots els tallers.

Inscripcions tancades

Tallers per a joves i adults

Animació

Objectiu: Formar en llenguatge de teatre de carrer, crear els personatges i temàtiques per a que els voluntaris puguin representar-ho durant el Vilamagore medieval.

Edat: A partir de 16 anys. Menors d’aquesta edat admesos si també s’inscriu i participa el
pare/mare/tutor de l’interessat/da.
Un cop inscrits, l’equip de coordinació de l’àrea es posarà en
contacte amb vosaltres per a l’adscripció en els diferents àmbits (Cau de bruixes, Bordell,
Sometent de la pesta, etc).

Nombre de classes: 8

Quan: Diumenges de 18h a 20h. – 5, 12, 19 de setembre, 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre

Lloc d’assaig: La Fàbrica

Formador: Isaac Morera – professor de teatre a l’Escola de Teatre Tracart. Amb anterioritat ha estat professor en tallers, com el de Creació de Personatges a St. Vicenç de Montalt (Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Generalitat de Catalunya). També en el de Teatre de Carrer a Llívia (Escoles d’Estiu de Cultura Popular. Generalitat de Catalunya), entre d’altres…


Attrezzo y decorats

Objectiu: Ensenyar les tècniques bàsiques relatives a la construcció d’elements d’atrezzo i decorats que es
faran servir al Vilamagore. Donar continuïtat a les tècniques apreses a través dels elements constructius necessaris pel Vilamagore, a partir de la finalització del taller. És molt recomanable portar guants de treball.

Edat: De 18 a 99 anys.

Nombre de classes: 4

Quan: Diumenges de 9h a 11h. – 4, 11, 18 i 25 de juliol

Lloc d’assaig: Antic Sindicat

Formador: Joaquim Terrer és component de l’àrea de logística del Vilamagore medieval des de fa uns anys. Els seus coneixements provenen dels seu àmbits professionals, juntament amb la seva experiència a l’àrea de logística del Vilamagore.


Bèlit

Objectiu: Aprendre i practicar aquest joc, que es representarà durant el Vilamagore medieval.

Edat: A partir de 18 anys. No patir malalties cardiorespiratòries, ni lesions articulars/òssies. A partir de 16 anys amb declaració d’assumpció de responsabilitat signat per mare/pare/tutor.

Nombre de classes: 8

Quan: Dissabte de 16h a 18h. – 4, 11, 18 i 25 de setembre, 2, 9, 16 i 23 d’octubre

Lloc d’assaig: Camp dels cavalls

Formador: Daniel Fernanadez & companyia – Amb una dilatada experiència en aquest joc antiquíssim, juntament amb els seus companys ha actuat en les darreres edicions del Vilamagore. Alguns d’ells fills d’antics jugadors, han recuperat aquest joc històric que ja es feia dins del Vilamagore en els seus inicis.


Caracterització

Objectiu: Formar un equip per a la caracterització de voluntaris el cap de setmana del Vilamagore medieval. Aprendre tècniques bàsiques de maquillatge, les ombres, ressaltar volums i depressions i adherir nafres per a caracteritzar cavallers, dames, bruixes, leprosos, guerrers i qualsevol altre personatge!

Edat: De 16 a 99 anys.

Nombre de classes: 3

Quan: Dissabte de 10h a 12h. – 9, 16 i 23 d’octubre

Lloc d’assaig: Centre Civic Pi Novell

Formadora: Ariadna Isla – Sent en l’actualitat perruquera i maquilladora professional, es va formar en diversos centres però, especialment, va estudiar 4 anys a la prestigiosa escola THUYA de Barcelona. Professionalment ha treballat com a perruquera i maquilladora en diversos rodatges i espectacles teatrals.


Coral

Objectiu: Preparar vocalment els voluntaris per a cantar el repertori preparat durant el Vilamagore Medieval

Edat: Recomanable a partir de 18 anys. A partir de 16 anys a criteri del director. Un cop es constitueixin
els grups el director de la coral resoldrà cas per cas el més adient (si mantenir el voluntari al
segment d’adults, passar-lo a infantil o, fins i tot si hi ha quòrum, crear una divisió de joves).

Nombre de classes: 8

Quan: Dimecres de 20h a 21:30h. – 15, 22, 29 de setembre; 6, 13, 20, 27 d’octubre i 3 de novembre

Lloc d’assaig: La Fàbrica

Formador: Jordi Radigales – Ha estat cantaire de l’Orfeó Català 1986-1992, ha fet un Màster de Direcció Coral amb Conxita Garcia 1995. Ha estat Director de l’Orfeó L’Eco de Catalunya 1994-1999, Director de la Coral Sant Andreu 1999-2001 i Co-director de la Coral Clúster 2008-2010. Des del 2017 és el Director de la Coral Vilamagore.


Costura (Completo – Grupo cerrado)

Objectiu: Ensenyar les tècniques bàsiques relatives a la confecció i retocs de vestuari medieval que es
faran servir al Vilamagore. Ampliar i consolidar l’equip de l’àrea de costura durant el període de
producció del Vilamagore.

Edat: De 18 a 99 anys.

Nombre de classes: 6

Quan: Dilluns de 18h a 20h. – 5, 12, 19, 26 juliol, 6 i 13 setembre.

Lloc d’assaig: L’antiga Farmàcia

Formadora: Imma Porta – Amb més de 25 anys d’experiència pel què fa en el mon de les arts escèniques i concretament en el departament de vestuari. He treballat tan en el mon del teatre (T.Lliure, TNC, Gran Teatre del Liceu, La Perla 29,…), com en el depart. de vestuari per les pelicul·les: Super López, Animales sin
collar, Paradise Hills, Malnazisos i per altres produccions com “Los Herederos de la Tierra” ambientada a l’edat mitjana.


Danses

Objectiu: Ensenyar i consolidar el repertori de danses medievals que els voluntaris ballaran durant el Vilamagore medieval.

Edat: 11 a 99 anys.

Nombre de classes: 6

Quan: Diumenge de 18h a 20h. – 19, 26 de setembre, 3, 10, 17 i 24 d’octubre

Lloc d’assaig: Davant de l’ajuntament.

Formadora: Mireia Bech – És dansaire de l’Esbart de Castelló d’Empúries des de fa més de 20 anys. Té formació de dansa clàssica i contemporània. S’endinsa en les danses medievals a través de la mestra Marta Álvarez, actuant amb l’esbart al Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries durant més de 10
anys. Fa tres anys que és mestra de danses medievals del Vilamagore.


Espases

Objectiu: Ensenyar una coreografia de combat teatral i medieval per a representar-la durant el Vilamagore medieval.

Edat: 18 a 99 anys. Excepcionalment admesos voluntaris de 15, 16 i 17 anys si pare/mare/tutor s’inscriu
i participa juntament amb l’interessat/da. No cal formació prèvia però sí un mínim de condicions físiques, no patir malalties respiratòries o cardiovasculars i no tenir lesions articulars o musculars cròniques que limitin l’entrenament en una activitat física.

Nombre de classes: 8

Quan: Diumenge de 10h a 12h. – 5, 12, 19 de setembre, 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre

Lloc d’assaig: La Fàbrica.

Formador: Isaac Morera – Format en esgrima teatral a l’Institut del Teatre, és grau shodan (1 r dan) de karate tradicional i té una àmplia formació en llenguatge corporal. Ha desenvolupat tota una tècnica d’esgrima/combat, basada en la teatralitat. Actualment i d’aquesta manera ha estat el Mestre d’Armes i responsable de les coreografies d’esgrima/combat teatral de diversos muntatges d’èxit de l’escena actual: Hamlet, Cyrano de Bergerac, L’Orfe del clan dels Zhao d’Oriol Broggi, Julieta & Romeo, de Marc Martínez, El Caballero de Olmedo, El Rei Lear de Lluís Pasqual, etc…


Malabars

Objectiu: Aprendre les tècniques bàsiques de malabars, ser capaços d’exhibir aquesta capacitat durant el Vilamagore medieval.

Edat: 15 a 99 anys.

Nombre de classes: 8

Quan: Dissabte de 10h a 12h. – 17, 24 de juliol, 4, 11, 18, 25 de setembre, 9 i 16 d’octubre

Lloc d’assaig: La Fàbrica.

Formador: Carlos Segura – Des de ben petit s’inicia en les arts dels malabars. Actualment, amb una àmplia experiència sobre els escenaris, fa 10 anys que inclou tècniques de pilotes, masses, diàbolo i cercles als seus espectacles professionals.


Teatre – Confidencies d’una reina

Objectiu: Assajar l’espectacle Confidències d’una reina. Taller tancat a inscripcions lliures, per raons justificades.

Formador: Jaume Baucis – S’inicia al món del teatre a l’edat de 14 anys. L’any 1977 entra a l’Institut del Teatre, al departament de Pantomima. Aprèn acrobàcia, esgrima teatral, Dança, etc. forma part a Granollers del Grup de teatre d’animació “La Murga”, que dirigeix en Frederic Roda. A Sant Pere de
Vilamajor i de manera amateur, participa en alguns dels muntatges dirigits per Alfred Lucchetti.
Participa també, en la creació de “Les Vetllades a Vilamagore”, arrél de l’actual Vilamagore Medieval. Ha format part de la Cia. Musical “Evita”, l’espectacle musical “El Diluvio que viene”,el musical “Jesucristo Superstar” fent gira per Espanya, Miami, Centreamèrica i Suramèrica. L’any 1988, entra a formar part de la Cía. de Teatre La Cubana, participant en tots els seus espectacles, programes i series de televisió, accions de carrer, etc., fins l’actualitat.

Raons: La pretensió de fer aquest taller- que desemboca en la representació de l’espectacle Confidències d’una reina durant el Vilamagore- és darrerament fer-lo a través d’un casting obert a tots els voluntaris. Malauradament degut a diversos problemes de disponibilitat de les persones organitzadores de l’àrea i per qüestions de salut del director teatral, enguany no ho podrem fer així. Per tot plegat i per poder garantir la representació de l’espectacle tenint en compte el temps disponible, s’ha decidit prioritzar tots aquells aspectes que hi ajudin i que alleugin la càrrega d’assaigs. Entre altres mesures es donarà continuïtat al gruix d’actors i actrius que havien d’haver representat l’espectacle al 2020 i, aquelles places que han quedat vacants, seran cobertes per voluntaris ja triats en castings anteriors per ser coneixedors plenament del rol a interpretar.  Demanem comprensió pel fet de no obrir enguany la convocatòria a tots els voluntaris, pels motius esmentats. Us emplacem a participar en les moltes altres àrees disponibles i desitgem comptar amb la vostra participació a l’àrea de teatre l’any que ve. Moltes gràcies.


Timbals

Objectiu: Aprendre les tècniques bàsiques de la percussió tradicional, per a tocar en grup durant el Vilamagore medieval.

Edat: 12 a 99 anys.

Nombre de classes: 8

Quan: Dimarts de 20h a 22h. – 7, 14, 21, 28 de setembre, 5, 12, 19 i 26 d’octubre.

Lloc d’assaig: Local social Can Ram.

Formador: Daniel Farran – Amb una àmplia experiència com a percussionista i graller dels grups de música
medieval/tradicional Xarop de Canya, Sübitus, Graiatus o Ministrers de l’aixada, és professor de percussió del grup de timbalers de Gualba, a l’escola Microsons de St. Antoni de Vilamajor i imparteix classes de bateria a l’escola El Gremi de La Garriga.


Tir amb arc

Objectiu: Introducció tècnica i de seguretat al món del tir amb arc tradicional. Capacitar tècnicament els
inscrits per a poder participar a les batalles del Vilamagore medieval, juntament amb els arquers
del club (per participar al Vilamagore caldrà que l’inscrit utilitzi un arc tradicional i fletxes adients
de la seva propietat. El club podrà assessorar al respecte). Per fer el curs de 3 classes, s’utilitzaran arcs i fletxes aportats pel club.

Edat: 14 a 99 anys.

Nombre de classes: 3 (en tres dies. Cada classe dividida en tres grups)

Quan: Dissabte de 16h a 19h. – Setembre i octubre. Un cop es completi la ratio d’inscripcions, els coordinadors de l’àrea es posaran en contacte amb els inscrits per tal de definir els dies concrets del taller (3 dissabtes)

Lloc d’assaig: Can Sans (camp de tir a l’arc homologat. St. Celoni)

Formador: Club Arc Sant Celoni – Fundat l’any 1993. A l’actualitat utilitzen diverses instal·lacions situades a Sant Celoni, totes elles homologades per la Federació Catalana. Els seus arquers han guanyat nombrosos premis i guardons a campionats d’Espanya, de Catalunya, provincials i internacionals. Tenen una escola
de tir amb arc supervisada pels seus monitors diplomats i homologats per la Federació Espanyola
i Catalana, per la qual han passat centenars d’alumnes i d’on han sortit excel∙lents arquers i arqueres. Durant tot l’any el club organitzen cursos, tant d’iniciació com de perfeccionament. També realitzen exhibicions de tir amb arc en diferents


Tallers Infantils

Coral infantil

Objectiu: Preparar vocalment els voluntaris per a cantar el repertori preparat durant el Vilamagore medieval

Edat: A partir de 6 anys. Imprescindible que l’inscrit participi acompanyat de mare/pare/tutor. El
desenvolupament de les activitats en infants es basarà parcialment en el mètode Suzuki, pel que
serà imprescindible que cada assistent vingui acompanyat d’un progenitor. Un cop es constitueixin
els grups infantil i adult, el director de la coral resoldrà cas per cas el més adient (si mantenir un
voluntari al segment infantil, passar-lo a adults o, fins i tot si hi ha quòrum, crear una divisió de
joves).

Nombre de classes: 8

Quan: Dilluns de 20h a 21h. – 13, 20, 27 de setembre; 4, 11, 18, 25 d’octubre i 1 de novembre

Lloc d’assaig: La Fàbrica

Formador: Jordi Radigales – Ha estat cantaire de l’Orfeó Català 1986-1992, ha fet un Màster de Direcció Coral amb Conxita Garcia 1995. Ha estat Director de l’Orfeó L’Eco de Catalunya 1994-1999, Director de la Coral Sant Andreu 1999-2001 i Co-director de la Coral Clúster 2008-2010. Des del 2017 és el Director de la Coral Vilamagore.


Danses infantils

Objectiu: Ensenyar el repertori de danses medievals que els voluntaris ballaran durant el Vilamagore Medieval.

Edat: De 6 a 10 anys.

Nombre de classes: 8

Quan: Diumenges de 18h a 20h. – 5, 12, 19, 26 de setembre, 3, 10, 17 i 24 d’octubre

Lloc d’assaig: Porxo del Pi Novell

Formadora: Susana Saiz – Dansaire experimentada del grup de danses del Vilamagore. Molta molta trajectòria com a dansaire de danses medievals i participació en forces edicions del Vilamagore medieval.


Espases infantils

Objectiu: Introduir als inscrits de manera divertida, en el món del combat teatral i medieval. Crear i mantenir una pedrera que pugui fer el salt a l’àrea d’espases adults a partir dels 15 anys. Introduir
exhibicions d’aquest taller durant el Vilamagore medieval.

Edat: De 6 a 10 anys i d’11 a 14 anys.

Nombre de classes: 4

Quan: Grup de 6 a 10 anys – Divendres de 17h a 18h. – Grup de 11 a 14 anys – Divendres de 18h a 19h. – 8, 15, 22 i 29 d’octubre

Lloc d’assaig: Can Llobera

Formador: Agustí Pascual – Experimentat participant de l’àrea d’espases adults, amb un ampli trajecte com a alumne dels cursos de combat medieval i teatral adults i en la participació a les batalles del Vilamagore. S’ha encarregat amb èxit del taller d’espases infantil en les darreres edicions.


Teatre infantil

Objectiu: Representar l’espectacle La sopa de pedra durant el Vilamagore medieval a través d’un treballcooperatiu i de transmissió de valors, on el joc i la teatralització en seran els vehicles.

Edat: De 7 a 14 anys.

Nombre de classes: 12

Quan: Dissabtes 11h a 12.30h – 3, 10, 17 i 24 de juliol, 4, 11, 18, 25 de setembre, 2, 9, 16 i 23 d’octubre.

Lloc d’assaig: La Fàbrica.

Formadora: Anna Teruel – És titulada en direcció de Lleure amb una àmplia experiència en el món del lleure infantil i juvenil, treballant en empreses com Casolem i encarregant-se de les activitats d’estiu de l’empresa El Tercer Element. A nivell de teatre ha dirigit espectacles amb mainada com a actors i també amb adults. També efectua activitats extraescolars de teatre a Vilanova del Vallès.


Timbals infantils

Objectiu: Aprendre les tècniques bàsiques de la percussió tradicional, per a tocar en grup durant el Vilamagore medieval.

Edat: De 7 a 11 anys.

Nombre de classes: 8

Quan: Dimarts 19h a 20h. – 7, 14, 21, 28 de setembre, 5, 19, 26 d’octubre i 2 de novembre

Lloc d’assaig: Local social Can Ram

Formadores: Mar Escudé, Alba Lorente i Fede Escudé – Alumnes avançats del taller de timbals adults. La seva experiència en les darreres edicions del Vilamagore els avalen per tal de poder ensenyar als més joves els tocs bàsics per poder estrenar-se al Vilamagore medieval.


Inscripcions tancades!